zondag 29 juli 2012

Series


Er zijn zo veel series die je kunt volgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Vandaag vertel ik je over de series die ik volg!




The Vampire Diaries
Deze serie gaat over een meisje, Elena, die na de sterfte van haar ouders allerlei dingen meemaakt. Het begint bij het ontmoeten van Stefan, die een vampier blijkt te zijn. Maar hier blijft het niet bij: heel Mystic Falls stikt van de vampieren, heksen, weerwolven, etc.
Ik ben gek op vampieren en dan met name de echte vampieren; vampieren die bloed drinken, fangs hebben en verbranden in de zon. Deze serie voldoet aan deze eisen, maar maken het geheel niet te monsterlijk en bloederig, waardoor het voor iedereen te kijken moet zijn.


True Blood
Sookie is serveerster bij Merlotte, maar is niet een gewone vrouw, ze hoort namelijk wat iedereen denkt. Tot er op een dag iemand de bar binnenkomt waarvan ze geen enkele gedachte kan horen: Bill, een vampier. Vampieren zijn algemeen bekend in Bon Temps, maar Sookie had er nog nooit een gezien of gesproken. Na deze ontmoeting verandert alles en komen er meer er meer wezens in beeld. Van shapeshifters tot heksen tot fairies; je kunt het zo gek niet bedenken.
True Blood is een leuk alternatief op The Vampire Diaries dat meer geschikt is voor wat ouder publiek. Er komt veel bloed, schelden en seks in voor. Toch draait het voornamelijk om Sookie en de vampieren, iets wat het het kijken zeker waard maakt.


A Game Of Thrones
Zeven adellijke families strijden om de controle over the land of Westeros. De spanning die tussen de huizen Stark, Lannister en Baratheon is ontstaan, leidt tot een volledige oorlog. In de tussentijd ontwaakt er ook een heel oud kwaad in het noorden...
Deze serie is niet geschikt voor mensen met een gevoelige maag, er komt namelijk nogal veel bloed in voor. Daarnaast is seks en blootheid niets bijzonders in deze serie. Het verhaal is wel erg goed en de outfits (voornamelijk de mooie jurken) zijn het kijken waard. En niet te vergeten: Sean Bean (een erg goede acteur!) komt er in voor.


Teen Wolf
Er zijn een aantal mensen vermist en Scott en Stiles gaan op onderzoek uit naar de dader. Tijdens dit avontuur wordt Scott echter door iets gebeten... Het wezen waardoor hij was gebeten bleek een weerwolf te zijn en een bijt zal je doden of ook in een weerwolf transformeren. Deze bijt zal alles veranderen..
Als je van weerwolven houdt, dan is dit wel een aanrader. Vooral de grime is echt om van te genieten. Het niveau is te vergelijken met dat van The Vampire Diaries; ik schat in dat het voor de meeste mensen gemakkelijk te kijken valt.


Gossip Girl
In de Upper East Side van New York woont Blair, een van de populairsten die er zijn. Alles is perfect in haar leven, totdat haar ex-beste-vriendin Serena terugkeert...
Deze serie is er een waar je niet te veel bij na hoeft te denken en gewoon van moet genieten. De ene keer is het wat serieuzer, de andere keer weer romantisch; het wordt goed afgewisseld. Helaas bevat het wel ongelofelijk veel cliffhangers.. Deze serie is voor iedereen (van iedere leeftijd) geschikt om te kijken.


The Secret Circle
Nadat Cassies moeder is overleden, verhuist ze naar haar oma. Hier krijgt Cassies vrienden, maar niet zo maar vrienden: mede-heksen. Samen vormen ze na een tijdje de cirkel en beleven hierna allerlei avonturen.
Het verhaal is op zich niets mis mee, maar de uitwerking had naar mijn mening wel iets beter gekund. Dit haalt echter niet weg dat het toch wel leuk is om naar te kijken, want wat zullen ze nu weer meemaken? Deze serie is (waarschijnlijk) wel geschikt voor alle leeftijden, want er komt nauwelijks tot geen bloed in voor, het taalgebruik is buitengewoon netjes en iedereen houdt zijn kleding netjes aan. ;)


Misfits
Een aantal mensen hebben een taakstraf opgekregen. Tijdens deze taakstraf komen ze echter in een storm terecht en worden door de bliksem geraakt. Na dit ongeluk blijken ze speciale krachten te bezitten..
Dit is een Engelse serie en daardoor niet altijd even gemakkelijk om te verstaan wat er gezegd wordt. Dit kan erg irritant zijn, maar soms is dit maar goed ook, want er wordt namelijk op los gescholden. De serie is verder wel helemaal geweldig. In het begin weten ze nog niet van de speciale krachten, wat het helemaal leuk maakt om naar te kijken.


American Horror Story
Een familie verhuist naar Los Angeles om zo te proberen wat closer met elkaar te worden. Helaas weten ze niet dat het in het huis spookt.
Dit is een erg leuke en vooral erg spannende serie waarbij er van alles gebeurt wat je in eerste instantie niet verwacht. In het begin kijk je ook anders tegen bepaalde mensen op dan aan het einde van de serie. Zoals de naam al zegt gaat het om ren horror-serie en is dus niet voor iedereen geschikt om naar te kijken.

Van bovenstaande series is er op het moment een nieuw seizoen bezig of komt er binnenkort (waarschijnlijk) een nieuw seizoen. Naast deze lopende series heb ik afgelopen tijd ook naar series gekeken die al wat ouder zijn, namelijk:
- Heroes
- Prison Break
- 24
- Xena
- Buffy The Vampire Slayer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten